Mijn meditatiekamer versierd met kinderkleding

kinder kleding

Zoals velen van jullie weten, heb ik mijn yogastudio aan huis. Ik heb mijn woonkamer op de begane grond geheel ingericht als yogaruimte. In deze ruimte geef ik ook mijn in vervoering-lessen. In vervoering raken is namelijk nauw verwant aan yoga, maar is een methode die gebruikt wordt door monniken van een bepaalde stroming in het Hindoeïsme.

Deze stroming is geografisch sterk aanwezig in en rondom Calcutta. Je kunt dit vergelijken met bijvoorbeeld Staphorst in Nederland, waar de streng Gereformeerde kerk ook meer aanwezig is dan in, bijvoorbeeld, Eindhoven. De stroming in het Hindoeïsme waar in vervoering wordt gepraktiseerd, is op dezelfde manier met name aanwezig in en rondom Calcutta in India.

Met ontzettend veel plezier heb ik hier, in een klooster op ongeveer 2 uur rijden van Calcutta, een cursus gedaan tot yoga lerares. Het was een fantastische 2 maanden. Ik heb ontzettend veel bewondering gekregen voor deze monniken. Het zijn ontzettend lieve mensen. Ze stralen een ongelooflijke rust uit. Het grootste deel van de dag doen deze monniken aan yoga. Sommige monniken zijn nog jong, andere zijn al oud. Moet je voorstellen dat je al 80 jaar elke dag zo’n 12 uur aan meditatie, yoga en vervoering doet? Je zult begrijpen dat deze monniken de technieken van in vervoering raken zeer goed beheersen.

Inspiratie uit India voor mijn meditatieruimte: Kinderkleding

In India heb ik het plan gekregen om zelf mijn yogaschool op te richten vanuit mijn woonkamer. In mijn woonkamer is de ruimte. Fantastisch dus! Hiervoor diende ik wel mijn woonkamer te transformeren naar een meditatieruimte. Ik kreeg hier inspiratie voor in de straten van Calcutta. Ik kwam in een straat waar veel kinderkleding wordt verkocht. Kinderkleding in allerlei kleuren, vormen en maten. Het zag er zo vrolijk uit. Ik werd er meteen blij van.

Ik heb twee koffers met kinderkleding mee teruggenomen naar Nederland. De kinderkleding heb ik aangevuld met kinderkleding van Amazingkids.nl. De kleding heb ik aan de wand en aan het plafond gehangen en ik heb de vloer bedekt met de kinderkleding. Het heeft de ruimte getransformeerd naar een ruimte die rust, eenvoud en onschuld uitstraalt.

Mijn studenten vinden het fantastisch. Elke keer als er een nieuw persoon binnenkomt, hoor ik een ‘wauw’. Dat doet mij altijd glimlachen. Bovendien is de vloer en de wanden nu erg glad, waardoor de studenten geen yoga mat meer nodig hebben voor de yoga oefeningen of om in vervoering te raken.

 

Terug naar Home